Geslaagd weekend Huldenberg

In het weekend van 9 & 10 augustus is Neuge Pils en Eine Sjoes op bezoek geweest in het mooie plaatsje Huldenberg te België. Op uitnodiging van ons Belgisch fanfare lid en hoornist Eric zijn we naar Huldenberg afgereisd om de Halfoogstfeesten muzikaal op te luisteren.

Op vrijdag is het bestuur eerder opgereden om daar onze camping te realiseren. Maar eenmaal aangekomen leek dat een helse klus te worden door de stromende regen. Gelukkig kwam onze redder in nood, meneer de burgemeester ( d’n Danny), met een geweldige oplossing. Er stond her en der een huisje leeg in Huldenberg en daar mochten wij gebruik van maken. Na een grondige veiligheidsinspectie en deskundige check van water, gas en licht werd een woning tijdelijk bewoonbaar verklaard. De anti-kraak “NPES-mansion” was geboren!

Nadat het bestuur op vrijdag al grondig vooronderzoek had gedaan, kwam de rest van de club op zaterdag aan in Huldenberg. Iedereen kreeg de kans om zich te installeren en ons mooie onderkomen met prehistorische jacuzzi te bewonderen. Vervolgens was het tijd om de Huldenbergenaren kennis te laten maken met Neuge Pils en Eine Sjoes.

We werden op het gemeenteplein verwacht om de start van de wielerkoers muzikaal op te luisteren. Tijdens de koers entertainden we het publiek bij meerdere horecagelegenheden en juichten we de renners toe. Met name de mannelijke leden van Neuge Pils en Eine Sjoes hadden een favoriet, die elk rondje met heel veel passie toegejuicht (-gespeeld) werd.

Uiteraard maakt al dit juichen en spelen hongerig. Daarom was er gezorgd voor een BBQ waarbij de leden van Neuge Pils en Eine Sjoes de innerlijke mens weer een beetje konden aansterken. Na een heerlijke douche in het Huldenbergs sportpaleis gingen we met z’n alle richting de feesttent. Meneer de burgemeester had ons voorzien van vrijkaarten en zo gingen we kennis maken met een echte Belgische superster.

Het was namelijk niemand minder dan d’n Sergio die ons die avond zou gaan betoveren met z’n muzikale en acrobatische talenten. Onder het genot van Belgische pintjes en Kriek voor de dames genoten we van een geweldig optreden. Met als klap op de vuurpijl een heuse radslag on stage!! Eenmaal terug in de mansion werd de BBQ nog een keertje aangemaakt en gingen enkele vrouwelijke leden proberen d’n Sergio zijn radslag te evenaren. Helaas zijn hier geen beelden van gemaakt.

Voor de zondag was een heuse wekservice geregeld. Spijtig genoeg hanteerden deze nog een andere tijdzone waardoor onze leden een uurtje of 2 te vroeg werden gewekt. Na een stevig ontbijt met verse broodjes en spek en ei, een therapiesessie onder leiding van dr. Mieke en dr. Roel, moesten we weer aantreden op het gemeenteplein. Helaas liet het weer ons wat in de steek maar dat mocht de pret van het publiek niet drukken. Ze waren zo enthousiast dat het nauwelijks op viel dat enkele leden een dutje deden tijdens het spelen. Het harde dansen van de zaterdag en de iets korte nachtrust begon ons toch wat parten te spelen.

Na nog even snel genoten te hebben van echte Belgische frieten en de laatste inspectieronde in onze mansion keerden we weer richting Einighausen. Moe en zeer zeker voldaan.

Al met al was het een topweekend. De Huldenbergenaren hadden nog nooit gehoord van een kapel als Neuge Pils en Eine Sjoes en waren razend enthousiast. En ook onze leden hebben met volle teugen genoten.

Dus wie weet, wordt vervolgd……????

Klik hier voor alle foto’s van het weekend.